A csehek lazítanak a szabályokon

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A csehek lazítanak a szabályokon

Feltöltve: 2020-08-24

A kötelező karantén az eddigi két hétről 10 napra csökken, az arcmaszk használata pedig csak az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben lesz kötelező.

Szeptembertől több a korábban beharangozottnál kevésbé lesz szigorú a szabály Csehországban. A kötelező karantén idején rövidítették, és megoldják, hogy többen mehessenek rendezvényekre.

Az egészségügyi minisztérium hétfő este kiadott rendkívüli rendelete szerint szeptembertől az arcmaszk használata az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben lesz kötelező. A pozitív Covid-19-teszt esetében a kötelező karantén pedig az eddigi két hétről 10 napra csökken. Ez a rendelkezés azokra is érvényes, akik kapcsolatba kerültek a megfertőzött személyekkel.

Kitalálták, hogy mehetne több ember rendezvényekre

Továbbra is kötelező az arcmaszkok használata az olyan tömegrendezvényeken, ahol a résztvevők száma meghaladja a százat. Zárt helyeken a résztvevők maximális száma ötszáz, szabadtéren ezer lehet. Szeptember elsejétől azonban az ötezer főnél nagyobb befogadóképességű stadionokban, amfiteátrumokban vagy koncerttermekben több 500-500 vagy 1000-1000 fős szektor is kialakítható - áll a cseh szaktárca új rendeletében.

Forrás: MTI