Szállás árak Pipacsos Pihenőház

Pipacsos Pihenőház

Címlap » Dávod » Dávodi szállások » Pipacsos Pihenőház » Adatlap

Nagyításhoz kattintson a képre!
szolgáltatások
  • Általános szolgáltatások
    Kert, Gyermekjátszótér (homokozó, hinta, csúszda, kis játszóházikó)
  • Szolgáltatások a szobában
    Fürdőszoba (zuhanyfülke, 1 mosdó + tükör)
  • Egyéb szolgáltatások
    Egyéb szolgáltatások (felszerelt konyha)

Pipacsos Pihenőház

Az Alföld déli részén, Bajától 28 km-re, a Hercegszántói határátkelőtől 8 km-re található Dávod község. A falu leginkább gyógyfürdőjéről nevezetes, mely különböző mozgásszervi betegségekben szenvedő embereknek ajánlanak, de hideg vizes úszómedence is van a fürdőben, valamint pancsoló a kicsiknek. A környezet mind tárgyi, mind természeti szépségekben gazdag.

A Ferenc-csatorna a Duna holtágaként kis folyamként szeli ketté Dávodot és Püspökpusztát. A csatorna környezete igazán eredeti, horgászatra, csónakázásra hívogatja az ide látogatókat.

A falu szívében helyezkedik el a Pipacsos Pihenőház, amely egy 1830-ban épült eredeti nádtetős parasztház, 2004-ben lett felújítva megőrizve régi parasztos jellegét.

A házban vendégünk megtapasztalhatja a régi korokban élő emberek szokásait, pl. hogyan főztek, fűtöttek? Az épület eredeti szabadkéményes konyhája sajátos hangulatot kölcsönöz pihenésének, nyaralásának. Télen a forró kemencének dőlve kellemesen elbeszélgethet barátaival, családjával.

2 szoba áll a vendégek rendelkezésére, a férőhely max. 4+2 fő. A konyha jól felszerelt, önellátásra alkalmas. A fürdőszoba zuhanykabinos, új építésű. Az udvar zárt, biztonságos, kisgyerekeseknek kimondottan alkalmas. Van homokozó, hinta, csúszda, kis játszóházikó.

Programlehetőségek: A település tágabb környezetében számos nemzetközi hírű kirándulóhely található: a Gemenci erdőség, a Kiskunsági Nemzeti Park, Ópusztaszer, dunai szigetek, múzeumok a közeli városokban (Baja, Kalocsa, Pécs, Szeged, Kecskemét).

A település közvetlen környezetében lehet nyáron fürdeni a gyógyfürdőben, horgászni, vadászni, kerékpározni, csónakázni, kajakozni. A szükséges eszközöket tudjuk kölcsönözni.

A ház falusi minősítése 3 napraforgó.

De ez mit is jelent?

A falusi turizmusnak van egy Országos Szövetség által szervezett formája, mely irányítja és minősíti a falusi magánszállásokat. Ez a minősítési rendszer bár nem kötelező, de ajánlott, hiszen a kedves vendégem így biztos lehet benne, hogy a minősítésnek megfelelő felszereltség a rendelkezésére áll.

A Pipacsos Pihenőház a 3 napraforgónak megfelelően a következő felszereltséggel rendelkezik :

A szobák száma 2

Az utca felöli régi nevén „ tiszta szobában „ 2 db régi , de felújított támlás ágy van elhelyezve. Az ajtó melletti sarokban egy alföldi búbos kemence helyezkedik el, melyet télen használunk, fűtésre és sütésre is.

A szobában még további bútorok: 1 db akasztós és polcos szekrény , 2db éjjeli szekrény,

1 asztal + 4 szék.

A szoba burkolata: modern antik laminált lap.

A ház másik szobájában 3 modern fenyő heverő található, 1 szekrény és 2 kis asztal, a burkolat szintén modern.

A két szoba között helyezkedik el a pitvar és a szabadkéményes konyha. Tulajdonképpen csak átjárónak használjuk, de régi stílusa , varázslatos hangulatot kölcsönöz a házikónak.

A szabadkémény viszont jól szemlélteti a régen élt emberek fűtési és főzési lehetőségeit, melyet leginkább télen tudunk élővé tenni.

A kis szobából vendégem tovább tud menni a ház hátsó részéhez, ahol van egy étkező, mely a régi kamrából lett kialakítva, valamint egy jól felszerelt konyha is kapcsolódik az étkezőhöz.

Ebből a térből tudunk bejutni a fürdőszobába is, ott egy zuhanyfülke, 1 mosdó + tükör áll a rendelkezésre. A wc a fürdőből nyílik , viszont a házhoz még egy wc tartozik , mely a ház legvégén található és az udvarból közelíthető meg.

Fontos még megjegyezni, hogy a fürdőt, konyhát az első szoba vendégei külön az udvarról is megtudják közelíteni, tehát nem kell a kis szobán keresztül menni.

A konyha felszereltsége:

12 főre számított evőeszköz, tányér, pohár készlet.

2 db teflon, fazék készlet, tálaló készlet, tészta szűrő, fakanalak, merőkanalak, konzerv nyitó, reszelő, tálcák, teás készlet, kávés készlet, kenyérpirító, tea főző, kávé főző, víz forraló, mikro sütő, gáz tűzhely.

Bútorok: 1 asztal, 4 szék, felújított 1950-es évek stílusát idéző konyha, valamint 3 db-os modernebb fenyő szekrények.

A konyha használatához tartozik a kemence is. Igény szerint tudunk a kemencében való sütéshez eszközöket, cserép edényeket, agyagtálakat biztosítani.

Az oldalon és kiadvanyainkban talalható árak tajekoztató jellegűek, ajanlattételnek nem minősülnek. Az oldalon előforduló esetleges hibákért, elírásokért, pontatlanságokért, felelőséget nem vállalunk.
A szálláshelyek esetenkénet naponta változó árakat alakalmaznak. Pontos árakért érdeklődjön és kérje előzetes kalkulációnkat.
Szállás info
  • STÍLUS
    Falusi turizmus, Gyógyturizmus
  • TELEPÜLÉS
    Dávod
  • SZÁLLÁS TIPUSA
    Magánszállás
  • CÍM
    6524 Dávod, Dózsa György u. 75.
További találatok: | | 3 | | |
Település ismertető
  • Dávod

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illet...